Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek


GeoCell szárbontó 20l 2 aöp pont

GeoCell szárbontó 20l 2 aöp pont
24 990 Ft
Ökológia gazdálkodásban is felhasználható készítmény!
Dózis:
A GeoCell-1 javasolt dózisa 10-15 l/ha, melyet a két menetben (kipermetezés, majd beforgatás) történő kijuttatáshoz 10-40-szeres vízmennyiséggel, míg a Geosan Kft. által ajánlott Mikro-Spray adapterrel történő egymenetes kezeléshez 10-szeresen célszerű hígítani.

A GeoCell-1 tarlókezelésre és szármaradványok lebontására, a talaj biológiai aktivitásának fokozására kifejlesztett baktériumtrágya.
A növénymaradványok bontása a hasznos baktériumok csökkent jelenléte miatt jelentősen elhúzódhat, amellyel nemcsak a talaj művelhetősége romlik, hanem a szármaradványok révén a talajba kerülő magas széntartalmú, jellemzően cellulóz szerkezetű anyagok megfelelő és gyors kezelése nélkül a talaj N ellátottságának jelentős romlásával (un. pentozán hatás) is számolni kell.
Az elnyújtott bomlási folyamat következménye lehet, hogy a termelni kívánt növényi kultúrának nem jut elegendő nitrogén.
A GeoCell-1 olyan, nem génmódosított, a talajéletre nézve kedvező hatású, cellulózbontó hatékony baktériumokat tartalmazó baktériumtrágya, melynek használatával:

a tarló- és szármaradványok gyorsan lebomlanak, ezáltal a pentozán hatásból eredő problémák elkerülhetők
javul a talaj művelhetősége, csökken az üzemanyag- és időráfordítás
a cellulóztartalom és a szerves anyagok lebontásával természetes trágyát biztosítanak a növényi kultúrák számára, így a műtrágya egy része megtakarítható
a szármaradványok intenzív humifikálása javítja a talaj vízháztartását és a tarló-maradványokon áttelelő kórokozók élőhelyének lebontásával a fertőzöttség veszélye is csökken
a készítmény baktériumai által bioszintetizált anyagok serkentik a talaj mikrobiális életét, fokozzák a gyökérnövekedést, ezáltal növelik a tápanyagfelvételt

Használható:
tarlókezelésre
szőlő- és gyümölcsmetszés utáni maradványok gyors lebontására
levágott nyesedék komposztálására 0,5 l/m3 dózisban
rendszeresen intenzíven művelt és/vagy egyoldalúan trágyázott területek biológiai aktivitásának fenntartására

Fedett helyen eltartható:
0-10 0C-on: 6 hónap
10-20 0C-on: 1 hónap
  • Cikkszám
    aop01
    Tömeg
    20 kg/db
Webáruház készítés