Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Tanúsítvány
SSL Certificate
Termék részletek


GeoLignocell 20l 2 aöp pont

GeoLignocell 20l 2 aöp pont
112 990 Ft
Ökológia gazdálkodásban is felhasználható készítmény!

A GeoLignoCell tarlókezelő ideális készítmény az AÖP célkitűzéseinek teljesítéséhez.

A termék alkalmazása során a GeoLignoCellt célszerű a beforgatást megelőzően közvetlenül a zúzott növényi maradványokra kijuttatni. A mikrobák szélsőséges időjárási körülmények között is dolgoznak, hiszen azok az ugrásszerű őszi felmelegedéseket is túlélik, majd hidegebb időben is aktívan folytatják a munkájukat.

GeoLignocell tarlóbontó baktériumtrágya
Tarlókezelésre és szármaradványok lebontására, a talaj biológiai aktivitásának fokozására kifejlesztett baktériumtrágya.

A növénymaradványok bontása a hasznos baktériumok csökkent jelenléte miatt jelentősen elhúzódhat, amellyel nemcsak a talaj művelhetősége romlik, hanem a szármaradványok révén a talajba kerülő magas széntartalmú, jellemzően cellulóz szerkezetű anyagok megfelelő és gyors kezelése nélkül a talaj N ellátottságának jelentős romlásával (un. pentozán hatás) is számolni kell.

Az elnyújtott bomlási folyamat következménye lehet, hogy a termelni kívánt növényi kultúrának nem jut elegendő nitrogén.

A GeoLignocell olyan, nem génmódosított, a talajéletre nézve kedvező hatású, cellulózbontó hatékony baktériumokat tartalmazó baktériumtrágya, melynek használatával:

a tarló- és szármaradványok gyorsan lebomlanak, ezáltal a pentozán hatásból eredő problémák elkerülhetők
javul a talaj művelhetősége, csökken az üzemanyag- és időráfordítás
a cellulóztartalom és a szerves anyagok lebontásával természetes trágyát biztosítanak a növényi kultúrák számára, így a műtrágya egy része megtakarítható
a szármaradványok intenzív humifikálása javítja a talaj vízháztartását és a tarló-maradványokon áttelelő kórokozók élőhelyének lebontásával a fertőzöttség veszélye is csökken
a készítmény baktériumai által bioszintetizált anyagok serkentik a talaj mikrobiális életét, fokozzák a gyökérnövekedést, ezáltal növelik a tápanyagfelvételt

Mikor használjuk?
Betakarítást követően tarlóhántáskor, az őszi talajmunkákkal egy időben az első fagyok beálltáig.

A készítményben a kedvező hatású cellulózbontó talajbaktériumok össz.csíraszáma: min.: 1*109 db/cm3. A GeoLignocell baktérium törzseit természetes közegükből izoláltuk, ezért nagy hatékonysággal bontják a cellulóz és lignocellulóz tartalmú maradványukat és aktivitásukat a hideg, de fagymentes időszakban, savasabb jellegű talajok esetén is megőrzik.

A készítmény gyártása során a baktériumokat garantáltan „ridegtartáson” neveljük, nem kényeztetjük őket könnyen bontható, mesterséges tápanyagokkal. Ennél fogva a talaj kedvezőtlenebb körülményeit, az időjárási stressz-hatásokat is sokkal jobban tűrik.


Dózis:
A GeoLignocell javasolt dózisa 1-3 l/ha, melyet a két menetben (kipermetezés, majd beforgatás) történő kijuttatáshoz 10-40-szeres vízmennyiséggel.


Használható:
tarlókezelésre
szőlő- és gyümölcsmetszés utáni maradványok gyors lebontására
levágott nyesedék komposztálására 0,5 l/m3 dózisban
rendszeresen intenzíven művelt és/vagy egyoldalúan trágyázott területek biológiai aktivitásának fenntartására

Kiszerelési egységek:20, 50, 1000 liter.

Fedett helyen eltartható:
0-10 0C-on: 6 hónap
10-20 0C-on: 1 hónap
  • Cikkszám
    aop06
    Tömeg
    20 kg/db
Webáruház készítés